Schoolactie

Met deze sensibiliseringsactie wil Laafi leerlingen van het basisonderwijs een beeld geven van het dagelijkse leven van een kind in Burkina Faso. Alvast een groot verschil met het leven van een kind hier in België!

Wat houdt de schoolactie in?

Bedoeling is de leerlingen bewust te maken dat het leven voor een kind in Afrika allesbehalve eenvoudig en evident is.
Daartoe gebruiken we objecten uit het dagelijkse leven van kinderen uit beide continenten. Deze objecten steken we in twee koffers, de ene voor Afrika en de andere mooiere voor Europa.

Aan de hand van de objecten in beide koffers overlopen we met de kinderen een volledige dag en laten hen gaandeweg zelf de vergelijking tussen Afrika en Europa maken. Zo worden ze zich bewust dat ze hier in luxe leven. Wat voor hen hier vanzelfsprekend is, is helemaal niet evident in Afrika. Over hun bevindingen wordt dan samen met de klasleerkracht nagepraat.

Nadien kunnen de leerlingen hun ervaringen weergeven in een tekening of een toneeltje. Voor de oudere leerlingen kan dat eventueel in een tekening met een begeleidende tekst.

We vragen de leerkrachten om dit Laafi-project mee te ondersteunen en te propageren bij collega's in andere scholen.

Scholen die geïnteresseerd zijn in dit Noord-Zuidproject, kunnen contact opnemen met Marc Blommaert van Laafi (marc.blommaert@antwerpen.be of 0486/80 62 23 en boereboomlilie@yahoo.fr of 0486358749).

Powered by Druplo