Groentetuin

01-01-2014

In 2014 zijn de vrouwen van Kasseba gestart met de aanleg van een groentetuin in de nabijheid van de school. Bedoeling van de groentetuin is dat de vrouwen van het dorp de groenten kunnen kweken die nodig zijn voor een gezonde schoolmaaltijd 's middags. Het overschot aan groenten kunnen ze verkopen op de markt en met dat geld het schoolgeld van hun kinderen betalen. Op die manier hopen we dat de hulp van Laafi na een tijd overbodig wordt.

Laafi heeft in samenwerking met partner AREL een watertoren met dompelpomp geïnstalleerd bij de diepe waterput, die in 2015 geplaatst is door een Amerikaanse ngo. De vrouwen hadden immers heel wat moeite om het water met emmers op te halen. Bovendien moest het water verspreid worden over een tuin van 1 hectare. De pomp werkt op zonne-energie en vult een reservoir van waaruit het water over de hele tuin verdeeld wordt via kleine kanalen.

Laafi en Arel organiseerden een opleiding over de impact van de klimaatverandering in Burkina. Wij deden daarvoor een beroep op de Fédération Nationale des Groupements Naam.

In 2023 bouwde Laafi een schuur nabij de tuin zodat de oogst beter kan bewaard worden.

"De moeders slagen er nu in om een grote oogst te halen uit de nieuwe groentetuin. Vroeger kweekten de vrouwen enkel tomaten en uien, nu is de opbrengst veel gedifferentieerder en kunnen ze het hele jaar oogsten."

© 2022 Goed Doel | Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.